guna sangah-music for biodance

Guna Sangah-Music for Biodance Orm 65792

Guna Sangah - Music for Biodance

Biodance of biodanza is een groepsactiviteit die zelfontplooiing en het verhogen van de levenskwaliteit nastreeft. Het woord biodanze is een samentrekking van het Griekse bios (leven) en het Spaanse danza (dans) en betekent Dans van het leven. Biodanza werd in de jaren zestig ontwikkeld door psycholoog en medisch antropoloog Rolando Toro Araneda uit Zuid-Amerika.

Biodance gebruikt muziek, beweging, expressie en een gevoel van saamhorigheid om de ontwikkeling en integratie van de vijf levenslijnen vitaliteit, seksualiteit, creativiteit, affectie en transcendentie te stimuleren. Het beoefenen van biodance is een effectieve manier om lichaam en geest weer in balans te brengen. Om je te helpen bij de keuze van een nummer wordt bij elke titel het tempo vermeld.
Je hoort onder andere djembé, serouba, keskes, congoma, viool, boneshaker, keyboard en didgeridoo.Artiest info

Guna Sangah is een muzikaal samenwerkingsverband waarbij voor hun muzikale projecten diverse en steeds andere artiesten worden uitgenodigd. De naam Guna Sangah betekent: de mens bevrijden van zijn verbondenheid met het stoffelijk deel van zijn karma en te verbinden met het spirituele aspect ervan (Guna: verbondenheid met de geaardheden van de stoffelijke natuur, Sangah: bevrijding). De groep maakt meditatieve ontspanningsmuziek die een helende, therapeutische werking heeft. De composities worden uitgevoerd op akoestische en elektronische instrumenten en ontstaan gedeeltelijk door improvisatie.