Josette van Leeuwen - Yoga Nidra bij Kanker

Josette van Leeuwen - Yoga Nidra bij Kanker YNK 2012

Josette van Leeuwen - Yoga Nidra bij Kanker

Dece cd van Josette van Leeuwen bestaat uit vier Yoga Nidra’s (= yogaslaap) uitermate geschikt voor de (ex-)kankerpatiënt. Het beoefenen van de Yoga Nidra staat gelijk aan 3 uur slapen. Het lichaam slaapt, de geest is helder en wakker.

Yoga Nidra wordt ook wel yoga-slaap genoemd. Yoga Nidra brengt diepgaande ontspanning, versterkt het immuunsysteem en stimuleert het zelf herstellende vermogen van het lichaam. Deze dubbel-cd is speciaal bedoeld voor mensen met kanker, tijdens en na het herstelproces. Geleide meditaties zonder muziek. Men ervaart meer innerlijke rust en balans, stress en angst nemen merkbaar af.


Bij een Yoga Nidra lig je op de rug en breng je de aandacht langs het hele lichaam. In gedachten herhaal je een positieve intentie  of besluit, een sankalpa. Je observeert de ademstroom en maakt gebruik van visualisaties. Yoga Nidra is afkomstig uit de Satyananda yogatraditie.
Met de dubbel-cd Yoga Nidra bij Kanker is het eenvoudig een Yoga Nidra te doen. Door te luisteren naar de aanwijzingen word je vanzelf door de yogaslaap geleid.

Op de cd’s staan vier Yoga Nidra’s van elk dertig minuten. De cd’s zijn samengesteld en ingesproken door Josette van Leeuwen, yogadocent, mindfulnesstrainer en counselor, ex-kankerpatiënt en oprichter van stichting SARA Nederland, een stichting die zich inzet voor het verbeteren van de kwaliteit van leven bij kanker met speciale yogaprogramma’s.

Sinds 2006 geeft Josette van Leeuwen H-yoga. De H  staat voor Hatha- en helende yoga. Deze vorm van yoga kan een goede aanvulling zijn op het reguliere, medische behandeltraject.

Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het KWF kankerbestrijding.