harp

Harpmuziek

Harpen waren reeds in 3000 v. Chr. bekend in Egypte en Soemerië. Dit waren boogharpen.

Harpmuziek heeft uiteenlopende positieve effecten op het functioneren van de mens op emotioneel, spiritueel en fysiek gebied. Muziek kan troost bieden, pijn en angst verminderen, herinneringen oproepen of gemakkelijker je gevoelens laten uiten. De archetypische  en historische betekenis van de harp opent deuren naar persoonlijk en collectief onbewuste; het is het enige instrument dat een glissando (een hemels geluid) kan maken en vanwege de omvang van het instrument kan de harp het gehele lichaam in resonans brengen. Volgens Pythagoras kan de harp worden gezien als het lichaam, de snaren als de zenuwen en 't geluid als de geest. Zo kan een geplukte snaar de spanning van de zenuwen doen loslaten.

 

David Michael - Heart of the Harp S32700

!
David Michael - Heart of the Harp
David Michael - Heart of the Harp
David is de meester van de Keltische Harp en talrijke andere snaren-instrumenten. Door zijn diepgaande verbinding met de natuur is Heart of the Harp een heerlijk ontspannen album geworden voor massages en behandelingen van divere aard. Het laatste stuk Methrow Reverie speelt hij de epische finale samen met Sarodspeler Rick Henderson.

Erik Berglund-Angel Beauty Orb 2893

!
erik berglund-angel beauty
Erik Berglund - Angel Beauty

Angel Beauty is muziek met een dieper inzicht in de wereld van de engelen met hun spirituele giften aan de mensen op aarde. Via muziek raken zij onze emoties die momenteel een enorme transformatie ondergaan. Dit album is ontworpen als ondersteuning en healing voor dat gedeelte in ons dat behoefte heeft aan meer liefde, vreugde en vertrouwen.

Erik Berglund-Angel Healing Orm 65402

!
erik berglund-angel healing
Erik Berglund - Angel Healing

Op dit nieuwe album combineert Erik Berglund zijn Douglas Harp met de buitengewone orkestratie van John Mazzei. Angel Healing bestaat uit één compositie van 59 minuten die de luisteraar laat verblijven in een prachtige cocon van energie die het gevoel creëert omringd te zijn door engelen. Deze cd is ideaal voor healingsessies van 60 minuten.

Erik Berglund-Angelic Harp Music Or 2852

!
erik berglund-angelic harp music
Erik Berglund - Angelic Harp Music

Een religieuze offerande aan het rijk der engelen wiens grenzenloze liefde, mededogen en gratie worden uitgedrukt in originele composities, uitgevoerd en gecomponeerd door Erik Berglund. Elk stuk is geproduceerd door Aeoliah met een vol strijkorkest, fluit, koor en een apart digitaal geluidseffect dat een nieuwe dimensie geeft aan harpmuziek.

Erik Berglund-Creating Abundance Orm 65492

!
erik berglund-creating abundance
Erik Berglund - Creating Abundance
Met prachtige harpmuziek op de achtergrond spreekt Erik Berglund inspirerende woorden die je aanzetten tot een andere manier van denken en voelen. Of je de CD nu aandachtig beluistert of als achtergrondmuziek gebruikt, de woorden dringen diep door in je onbewuste en vervullen je met positieve gedachten.

Erik Berglund-Elysium Orm 65662

!
Erik Berglund - Elysium
Erik Berglund - Elysium

Erik Berglund neemt je mee op een muzikale en spirituele reis langs de engelen. Elysium bevat zeven inspirerende, hartverwarmende nummers die begeleid worden door harp en zang. Een van de meest rustgevende en inspirerende cd's ooit.

Erik Berglund-Endless Light Orm 65232

!
erik berglund-endless light
Erik Berglund - Endless Light

Endless Light is een muzikale reis door het licht. De magische klanken van Erik Berglund’s Dougal harp en stem, gecombineerd met de rijke synthesizer orkestratie van Lumin, creëren een wereld van zachte schoonheid, gevoeligheid en elegantie.

Erik Berglund-Harp of the Healing Light Orb 58852

!
erik berglund-harp of the healing light
Erik Berglund - Harp of the Healing Light

Harp Of The Healing Light begint met Light Prayer, een reis door het helende licht met een diepe innerlijke reflectie en eindigt met Vision of Light. Gevoelig, indringend en vreugdevol, muziek die je raakt. Het album is opgenomen in de Transformations Studio bij Calistoga, California, en bewerkt door Paul White met synthesizer orkestratie door John Mazzei.

Erik Berglund-Harp of the Healing Waters Or 2864

!
erik berglund-harp of the healing waters
Erik Berglund - Harp of the Healing Waters

Harp of the Healing Waters begeleidt de luisteraar op een mystieke, rustgevende reis door het reinigende en voedende element van helend water. Het geluid van de harp is indringend met zachte melodieën, gecombineerd met snaren, fluit, cello en speciale effecten.

Global Journey - Harp Naturally S 34602

!
Global Journey - Harp Naturally
Global Journey - Harp Naturally
Een album voor pure ontspanning van Global Journey. De noten van het harpspel van Bethan Myfanwy zweven als het ware in de ruimte en verbinden zich met de zachte natuurgeluiden op de achtergrond tot een idyllisch klanklandschap.

Kim Skovbye and Helen Davies-A Fair Meadow Fmf 1357

!
kim skovbye-a fair meadow
Kim Skovbye and Helen Davies - A Fair Meadow
A Fair Meadow is een Iers gedicht uit de negende of de tiende eeuw met Keltische Harp, Keyboard, Dulcimer, Bouzouki, Viool en Percussie.

Patricia Spero - Harp Moods Nwm 146

!
Patricia Spero - Harp Moods
Patricia Spero - Harp Moods
De Cd Harp Moods bevat een aantal tracks, sommige klassiek, van Patricia Spero's eerder verschenen albums inclusief twee nieuwe tracks. De harp wordt begeleid door fluit, strijkinstrumenten en vocalen. Het resultaat is een uniek geluid, zowel rustgevend als meditatief. Een gevoelig, delicaat album vol elegantie en sereniteit.

Patricia Spero - The Healing Harp Vol. 2 Nwm 371

!
Patricia Spero - The Healing Harp 2
Patricia Spero - The Healing Harp Vol. 2
Patricia Spero combineert de Concert Harp met de Keltische Harp met de energiegevende geluiden van de Fluit en de etherische klanken van het Ondes Martenot keyboard. De rustgevende composities van CD Healing Harp Vol. 2 zijn geschikt voor alle ontspannings- en meditatietherapieën.

Patricia Spero-Fairy Nights Nwm 789

!
patricia spero-fairy nights
Patricia Spero - Fairy Nights

Een sprookjeswereld is de inspiratiebron in dit nieuwe album van Patricia. Haar bekendste opname met het New World label is de cd Healing Harp.  Haar techniek ligt vooral in het plukken van de snaren.

Patricia Spero-Homage Nwm 451

!
patricia spero-homage
Patricia Spero - Homage
De vele trips naar India hebben Patricia geïnspireerd tot het maken van deze cd. Homage is opgedragen aan Tansen, een van India’s grootste muzikanten. Tansen’s graftombe in Gwalior is een pelgrimsoort voor muzikanten en Patricia heeft daar vaak rust en inspiratie gevonden. In Homage heeft ze de westerse concertharp gemengd met de authentieke Indian harp en andere oosterse instrumenten.

Patricia Spero-Silk and Bamboo Nwm 508

!
patricia spero-silk & bamboo
Patricia Spero - Silk and Bamboo
Dit album van Patricia is zo lieflijk en van oriëntaalse oorsprong dat de muziek uitermate geschikt is voor meditatie of therapeutische doeleinden. Proef de sfeer van de Oriënt met deze pakkende muziek. Patricia speelt de Chinese harp (Cheng) samen met Tim Wheater, hij speelt bamboefluit. Het zijden geluid van de snaren echoot door deze cd en de klanken nemen je mee naar een wereld vol mystiek.