Zen

Zen is Japans (chan) maar van oorsprong Chinees en betekent concentratie of de aandacht op jezelf richten, jezelf "leeg"maken en volledig alles kunnen loslaten. Vrede kunnen sluiten met alles om je heen. Go with the flow. Zen is een soort levenshouding.

Zen muziek helpt om je balans weer terug te vinden, te kalmeren en te ontspannen.

Ga met een rechte rug zitten en ga in kleermakerszit zitten of op een stoel met de benen naast elkaar. Haal diep adem, bij voorkeur via een buikademhaling, en focus je op deze ademhaling. Concentreer je en laat alle gedachten langzaam wegglijden, je let alleen op je ademhaling. Voel wat je lichaam je meegeeft en het maakt niet uit wat. Een beetje onrust, volledige rust, ben je moe.. Alles is goed en niets is fout, maar voel het. Doe dit iedere dag een moment, een moment voor jezelf.

 

Wychazel - Zen Garden S34521

!
Wychazel - Zen Garden
Wychazel - Zen Garden
Visualiseer jezelf in een Zen Garden met niets anders te doen dan jezelf te ontspannen. Het unieke prachtige geluid van de Bamboe fluit en zachte muzikale thema's verweven met mystieke vleugjes van het verre Oosten tegen een achtergrond van serene natuurlijke geluiden.

Aeoliah-Zen Peace Orp 59862

Nu slechts
!
aeoliah-zen peace
Aeoliah - Zen Peace

Muziek voor innerlijke rust en contemplatie. Golven therapeutische muziek die harmonieert met uw innerlijk. Voel de rust en wordt de rust. Treed binnen in de eenvoud van een Zen Koan waar de therapie zich verenigt met het strelende geluid van Zen Peace.

Arnd Stein - Asian Zen Garden S32227

!
Arnd Stein - Asian Zen Garden
Arnd Stein - Asian Zen Garden
Betoverende, ontspannende composities creëren dromerige fantasieën en meditatieve sferen op deze Cd van Arnd Stein. Vergeet de sleur van elke dag en ga mee op een mentale reis naar de prachtige tuinen in het Verre Oosten. CD Asian Zen Garden is geschikt voor Qigong, Yoga, Tai-chi of Reiki.

Arnd Stein - Zen Relaxation S 30547

!
Arnd Stein - Zen Relaxation
Arnd Stein - Zen Relaxation

Cd Zen Relaxation van Arnd Stein bevat moderne ontspanningscomposities volgens de Zen filosofie. De fantasievolle arrangementen verbinden de westerse wellness muziek met Aziatische meditatiemuziek. Ook zonder meditatieve ervaring kunt u volgens de Zenmethode, bewuste momenten van innerlijke rust ervaren en daardoor lichaam en geest in balans brengen. Bovendien zijn de composities een ideale achtergrondmuziek voor de meest uiteenlopende therapieën.

Aroshanti - TAO Relaxation

!
aroshanti - tao-relaxation
Aroshanti - TAO Relaxation

Tao Relaxation, een bestseller CD van Aroshanti. De pracht van dit album is met geen woorden te beschrijven terwijl je jezelf verliest in haar stilte en absolute schoonheid. In het Zen Budhisme is Tao de weg van Budha. Tao of Dao is de uitdrukking van de natuurlijke balans tussen twee uitersten. Het is zacht en stil maar ongelooflijk krachtig. Het is de Tao die het universum in geordend en in balans houdt.

Aroshanti - Warrior of Zen

!
aroshanti - warrior-of-zen
Aroshanti - Warrior of Zen

Ontdek het pad van de Zen master. Zen energie voor geest, lichaam en spirituele balans. Tien betoverende tracks met authentieke instrumenten, uitgevoerd en gearrangeerd door Shakuhachi meester Aroshanti.

Aroshanti - Zen Relaxation

!
aroshanti - zen-relaxation
Aroshanti - Zen Relaxation

 

Cd Zen Relaxation is ontspannen muziek voor diepe meditatie van Aroshanti. De Japanse Shakuhachi en de Chinese Dizi fluit samen met Tibetaanse zang nemen de luisteraar mee op een meditatieve reis door de essentie van Zen.

Ceridwen O'Brian - Zen Spa Bm 16012

!
Ceridwen OBrian - Zen Spa
Ceridwen O'Brian - Zen Spa

Ceridwen O'Brian gebruikt originele instrumenten uit Japan verweven met zachte natuurgeluiden en creëert een sfeervolle ambiance voor ontspanning naar een plek vol sereniteit en vrede. Zen Spa is perfect als achtergrondmuziek voor therapieën. 

 

Deuter - Bamboo Forest Pm 297

!
Deuter - Bamboo Forest
Deuter - Bamboo Forest
De Shakuhachi is een Japanse bamboe fluit die door de eeuwen heen gebruikt wordt voor Zenmeditatie. Het is een krachtig instrument voor meditatie en vergt uiterste concentratie van de speler. Op de cd Bamboo Forest van Deuter is dat duidelijk te herkennen.

Kamal-Zen Mama Ne 3100

!
kamal-zen mama
Kamal - Zen Mama

Dit album bevat een collectie composities die speciaal gemaakt zijn voor zwangere vrouwen en kinderen. Een van de tracks is een oude chant, uitgevoerd door Gyuto monniken van Tibet en bedoeld om welzijn van kinderen, vruchtbaarheid en zwangerschap en geboorte te bevorderen.

Karunesh-Zen Breakfast Rm 4150

!
karunesh-zen breakfast
Karunesh - Zen Breakfast

A student came across a sage in the forest. "Let us share some tea," said the wise elder. And as they sat together, he began pouring. Between rapid-fire questions, the student began to notice that his cup had filled and yet the sage continued pouring, threatening to soak his robes. "Why do you keep pouring when my cup and saucer are full?" inquired the student. Came the reply, "Why keep asking questions when your head is full?"

Llewellyn - Zen Gold Pm 284

!
Llewellyn - Zen Gold
Llewellyn - Zen Gold
CD Zen Gold bevat diepe rustgevende muziek die geschikt is voor meditatie, heling en therapieën of om zomaar van te genieten. De doorlopende track duurt ruim een uur met instrumenten als de shakuhachi fluit, klankschalen en natuurgeluiden. Mooie opname van Llewellyn.

Patrick Kelly-Zen Garden Nwm 055

!
patrick kelly-zen garden
Patrick Kelly - Zen Garden

Zen Garden is het vierde album van de Londense muzikant. Mysterieus, meer tempo en een samenvloeien van een groot aantal instrumenten met soms wat natuurgeluiden. Een symfonische New Age Muziek stijl zou je kunnen zeggen. De cd is weliswaar van een wat hoger tempo dan zijn voorgaande cd’s maar heeft zeker een ontspannend karakter.

Terry Oldfield-Zen Ne 3008

!
terry oldfield-zen
Terry Oldfield - Zen

Deze compositie is doordrongen van een hogere sensibiliteit, waardoor de luisteraar een spiritueel gebied betreed en de ervaring deelt. De pure essentie oproepend op zoek naar verlichting, een vleug van vrede en begrip komt tot uitdrukking als Terry's fluit en het authentieke Japanse instrumentarium de luisteraar leidt over het pad van Zen.

Various Artists - Zen Mystique Nwm 390

!
Various Artists - Zen Mystic
Various Artists - Zen Mystique
De kalmerende, Tibetaanse melodieën  op CD Zen Mystique zijn ontwikkeld om je geest te ontspannen, verkwikken en te kalmeren. Je hoort instrumenten zoals Chinese gong, bekkens en bamboe fluit. Een orientaals geinspireerde traktatie.

Yogi-Evening Zen Fmf 1377

!
yogi-evening zen
Yogi - Evening Zen
Het geluid van de Perzische Santoor heeft magische kwaliteiten en spreekt van de mysteries van leven en dood. De sfeer is vervuld van verwondering en geeft u een gevoel van innerlijke vrede.