Wereldmuziek

CD's met dynamische ritmen, krachtige drums en inspirende muziek met een connectie naar de oudheid. 

Diverse culturen ontmoeten elkaar op de cd Global Spirit, een fusie van zang kunt u beluisteren op Global Village en de muziek op de cd van Spirit of Havana geeft werkelijk het kleurrijke leven weer van Cuba.

 

Raphael & Never Give Up S34419

!
Raphael & Kutira - Never Give Up
Tenzin met Raphael & Kutira - Never Give Up
Tibetaanse muziek met oeroude intensieve ritmen en sferen met wereldmuziekpercussie. Deze samenstelling van gezang en gebed was voor Tenzin Sherab de eerste stap van een verbinding met de globale tibetaanse community.

Avalone - Children of the World S28460

!
Avalone - Children of the World
Avalone - Children of the World

CD Children of the World van Avalone is een ode aan de kinderen en de periode van het volwassen worden. De cd verbindt verschillende muziekstijlen en laat het gezang van kinderen samenvloeien om een vrolijke atmosfeer en inspiratie te creëren. 

 

Wychazel - In the Heart of Africa S 32168

!
Wychazel - The Heart of Africa
Wychazel - The Heart of Africa
Hypnotische trommelritmen, gezang van stammen en een indrukwekkende instrumentarium neemt u mee naar het centrum van Africa. Marimba, Mbira, fluit, synthesizersfeer en atmosferische effecten. Een klankreis voor visualisering en ontspanning van Wychazel.

Putumayo - Music of the Andes S32229

!
Putumayo - Music of the Andes
Putumayo - Music of the Andes
Voor zijn 20-jarige jubileum reist Putumayo naar de Andes, waar alles begon bij de Putumayo rivier. Zoals het water door Kolombië, Ecuador, Peru en Brazilië stroomt, gaan wij op een klanktrip door de langste bergketen ter wereld met Pan- en dwarsfluit, Ocarinas, Trommels uit Lamavel, de kleine Charango gitaar uit Gorderdier en zelfs de Harp.

Putumayo - Vintage Italia S34113

!
Putumayo - Vintage Italia
Putumayo - Vintage Italia
Het Dolce Vita van de vijftiger jaren en het verhaal van de Italiaanse en Amerikaanse muziek na de tweede wereldoorlog met een hoog flirtgehalte. Terwijl men in bars op zoek was naar Romaanse romantiek werd de jongere generatie aangestoken door Jazzy ritmen.

Karunesh - Sun Within KM 007

!
Karunesh - Sun Within
Karunesh - Sun Within
CD Sun Within is het nieuwe, dynamische World Fusion album van Karunesh. Als geen ander weet hij een diversiteit aan Grooves te combineren met opzwepende ritmes en zang. Instrumenten als Bansuri, Dobro, Gitaar, Viool en verleidelijke zang nemen je mee naar de mysterieuze wereld van het Oosten. Een adembenemende wereldreis waarbij je innerlijk licht - The Sun Within - gaat schijnen en je de weg zal wijzen.

Liquid Bloom - Heart of the Shaman Ws 154

!
Liquid Bloom - Heart of the Shamans
Liquid Bloom - Heart of the Shaman
CD Heart of the Shaman is een klank-gebed in de vorm van een reis door de zeven energie-centra van ons lichaam. De arrangementen van Liquid Bloom zijn verweven met ritmen van de verschillende werelddelen met natuurgeluiden en gezang. Het album is geïnspireerd op de ceremoniële dansen van de oorspronkelijk bewoners van Mexico en de heilige traditionele Ayahuasca gebeden van de culturen uit het Amazonegebied.

Liquid Bloom - Shaman's Eye Ws 70

!
Liquid Bloom - Shamans Eye
Liquid Bloom - Shaman's Eye
De ontwikkeling van een spirituele en muzikale alchemist maakt de luisterervaring van Cd Shaman's Eye een krachtig gereedschap voor transmeditatie. Kijk naar de wijsheid in uw hart, intuïtie en helende vermogens.

Amanaska-Panorama Nwm 011

!
amanaska-panorama
Amanaska - Panorama
Kenmerkend voor dit album is de uitgekozen collectie instrumenten, muzikanten en zangers met uiteenlopende achtergronden. Deze cd is een interessante aanvulling op de World Music collectie. Het woord Amanaska is Sanskriet en verwijst naar de perfecte balans in rust, kracht en alertheid die bereikt kan worden tijdens Yoga. 

Andreas-Egypt Pm 0104

!
andreas-egypt
Andreas - Egypt

Egypte is vol magie en mysterie en heeft een rijke geschiedenis, bepaald door de farao's. Andreas schept een sfeer van piramiden en beroemde koningen in zijn muziek en je waant je meteen in het Oude Egypte.

Andreas-Venice Pm 0194

!
andreas-venice
Andreas - Venice

Venetië heeft nog steeds een magische aantrekkingskracht voor romantische dromers. Andreas neemt ons mee op een muzikale reis door romantische kanalen waar het water zachte golven maakt tegen de gebouwen en waar het water de zon weerkaatst van vroeg tot laat. De gondeliers vinden hun weg door een labyrinth aan water langs historische gebouwen, fonteinen en piazzas.

Bliss - Ven Hacia La Luz CD 18195

!
bliss-ven hacia la luz
Bliss - Ven Hacia La Luz
Ven Hacia La Luz van Bliss is geïnspireerd door een reis naar Mexico. Bliss had het idee om enkele van hun songs in het Spaans op te nemen. Alle favorieten staan er op: A Hundred Thousand Angels, Come into the Light en The Only One. De song Breathe on Me klinkt zelfs beter in deze zachte, lyrische en expressieve taal. Niet alleen voor Spaanstaligen!

Frank Steiner - Into Forever RM 8146

!
Frank Steiner - Into Forever
Frank Steiner - Into Forever
Into Forever is een cd met zachte, ontspannende muziek van Frank Steiner met windgongen en piano die helpen het alledaagse los te laten en om een hemelse sfeer te creëren. Eindelijk rust en vrede.

Frank Steiner - Touching Silk RM 8137

!
Frank Steiner - Toucing Silk
Frank Steiner - Touching Silk
cd Touching Silk is evenals het succesvolle I Ching Symphony van Frank Steiner een buitengewone productie. Dynamische ritmen en poëtische passages brengen het geheel in balans. Een exotische spanning van het Oosten naar het Westen; helende energie voor een soms harde wereld naar een wereld vol fantasie en schoonheid.

Global Collective-Red Sands Dreaming Nwm 515

!
global collective-red sands dreaming
Global Collective - Red Sands Dreaming
Red Sands Dreaming is het fantastische resultaat van een mix van ritme, zang en studio effecten. Dit album geeft u inzicht in de verhalen, vieringen en cultuur van de Aboriginals. Los van cultuur en tijd inspireert dit album u met veertigduizend jaar oude Aboriginals songs.

Guy Sweens - Universal Language Mg 382

!
Guy Sweens - Universal Language

Guy Sweens - Universal Language

Als het om muziek gaat maakt het niet uit welke taal je spreekt of in welk deel van de wereld je woont, zegt Guy Sweens. In de meeste gevallen voel je gewoon of begrijp je wat de artiest wil uitdrukken in zijn muziek, zelfs als het een instrumentale song of een vocale is waarvan je de woorden niet kunt verstaat. Daarom is muziek zo speciaal.

James Asher-Rasing the Rhythms Nwm 470

!
james asher-raising the rhythms
James Asher - Raising the Rhythms

Een uiterst gevarieerd album en energieke composities met invloeden uit Afrika, Amerika, India en het Midden Oosten. James Asher's liefde voor ritme en de grote diversiteit etnische muziek komen in dit album buitengewoon tot uitdrukking.

Kamal Khan-Global Spirit Mym 100

!
kamal khan and anupam-global spirit
Kamal Khan and Anupam - Global Spirit

Kamal Khan en Anupam nemen je mee op reis naar de muzikale sfeer van India. Het prachtige geluid van de Panfluit, Keyboard en Drums laten u wegdromen naar warme, verre oorden, sprookjes en magisch mystieke sferen. Anupam, Kamal Khan en Raha Shah zijn 3 namen van één muzikant.

Kargo-Spirit of Havana Nwm 571

!
kargo-spirit of havana
Kargo - Spirit of Havana

"We wilden een album maken dat niet alleen is geïnspireerd op de traditionele geluiden en ritmen van Havana maar van de totale ervaring, het reizen, de landschappen, alles." Spirit of Havana geeft werkelijk het kleurrijke en moderne leven weer van de prachtige en unieke hoofdstad Cuba en gecombineerd met de West-Europese invloeden en de persoonlijke muzikale voorkeur van Mat en James (Kargo), dan ontstaat een album van puur luistergenot.

Karunesh - Colors of the East Km 006

!
karunesh - colors of the east
Karunesh - Colors of the East
Het nieuwste world fusion album van Karunesh weerspiegelt de magie en wonderen van India zoals hij die heeft ervaren tijdens zijn reizen door dit fascinerende land. Stap een wereld van mystiek en spiritualiteit binnen en beleef een muzikale reis van traditionele, gewijde muziek naar de Bollywoodstijl van het moderne India.