Wereldmuziek

CD's met dynamische ritmen, krachtige drums en inspirende muziek met een connectie naar de oudheid. 

Diverse culturen ontmoeten elkaar op de cd Global Spirit, een fusie van zang kunt u beluisteren op Global Village en de muziek op de cd van Spirit of Havana geeft werkelijk het kleurrijke leven weer van Cuba.

 

Amanaska-Panorama Nwm 011

!
amanaska-panorama
Amanaska - Panorama
Kenmerkend voor dit album is de uitgekozen collectie instrumenten, muzikanten en zangers met uiteenlopende achtergronden. Deze cd is een interessante aanvulling op de World Music collectie. Het woord Amanaska is Sanskriet en verwijst naar de perfecte balans in rust, kracht en alertheid die bereikt kan worden tijdens Yoga. 

Andreas-Egypt Pm 0104

!
andreas-egypt
Andreas - Egypt

Egypte is vol magie en mysterie en heeft een rijke geschiedenis, bepaald door de farao's. Andreas schept een sfeer van piramiden en beroemde koningen in zijn muziek en je waant je meteen in het Oude Egypte.

Andreas-Venice Pm 0194

!
andreas-venice
Andreas - Venice

Venetië heeft nog steeds een magische aantrekkingskracht voor romantische dromers. Andreas neemt ons mee op een muzikale reis door romantische kanalen waar het water zachte golven maakt tegen de gebouwen en waar het water de zon weerkaatst van vroeg tot laat. De gondeliers vinden hun weg door een labyrinth aan water langs historische gebouwen, fonteinen en piazzas.

Avalone - Children of the World S28460

!
Avalone - Children of the World
Avalone - Children of the World

CD Children of the World van Avalone is een ode aan de kinderen en de periode van het volwassen worden. De cd verbindt verschillende muziekstijlen en laat het gezang van kinderen samenvloeien om een vrolijke atmosfeer en inspiratie te creëren. 

 

Bliss - Ven Hacia La Luz CD 18195

!
bliss-ven hacia la luz
Bliss - Ven Hacia La Luz
Ven Hacia La Luz van Bliss is geïnspireerd door een reis naar Mexico. Bliss had het idee om enkele van hun songs in het Spaans op te nemen. Alle favorieten staan er op: A Hundred Thousand Angels, Come into the Light en The Only One. De song Breathe on Me klinkt zelfs beter in deze zachte, lyrische en expressieve taal. Niet alleen voor Spaanstaligen!

Frank Steiner - Into Forever RM 8146

!
Frank Steiner - Into Forever
Frank Steiner - Into Forever
Into Forever is een cd met zachte, ontspannende muziek van Frank Steiner met windgongen en piano die helpen het alledaagse los te laten en om een hemelse sfeer te creëren. Eindelijk rust en vrede.

Frank Steiner - Touching Silk RM 8137

!
Frank Steiner - Toucing Silk
Frank Steiner - Touching Silk
cd Touching Silk is evenals het succesvolle I Ching Symphony van Frank Steiner een buitengewone productie. Dynamische ritmen en poëtische passages brengen het geheel in balans. Een exotische spanning van het Oosten naar het Westen; helende energie voor een soms harde wereld naar een wereld vol fantasie en schoonheid.

Global Collective-Red Sands Dreaming Nwm 515

!
global collective-red sands dreaming
Global Collective - Red Sands Dreaming
Red Sands Dreaming is het fantastische resultaat van een mix van ritme, zang en studio effecten. Dit album geeft u inzicht in de verhalen, vieringen en cultuur van de Aboriginals. Los van cultuur en tijd inspireert dit album u met veertigduizend jaar oude Aboriginals songs.

Guy Sweens - Universal Language Mg 382

!
Guy Sweens - Universal Language

Guy Sweens - Universal Language

Als het om muziek gaat maakt het niet uit welke taal je spreekt of in welk deel van de wereld je woont, zegt Guy Sweens. In de meeste gevallen voel je gewoon of begrijp je wat de artiest wil uitdrukken in zijn muziek, zelfs als het een instrumentale song of een vocale is waarvan je de woorden niet kunt verstaat. Daarom is muziek zo speciaal.

James Asher-Rasing the Rhythms Nwm 470

!
james asher-raising the rhythms
James Asher - Raising the Rhythms

Een uiterst gevarieerd album en energieke composities met invloeden uit Afrika, Amerika, India en het Midden Oosten. James Asher's liefde voor ritme en de grote diversiteit etnische muziek komen in dit album buitengewoon tot uitdrukking.

Kamal Khan-Global Spirit Mym 100

!
kamal khan and anupam-global spirit
Kamal Khan and Anupam - Global Spirit

Kamal Khan en Anupam nemen je mee op reis naar de muzikale sfeer van India. Het prachtige geluid van de Panfluit, Keyboard en Drums laten u wegdromen naar warme, verre oorden, sprookjes en magisch mystieke sferen. Anupam, Kamal Khan en Raha Shah zijn 3 namen van één muzikant.

Kargo-Spirit of Havana Nwm 571

!
kargo-spirit of havana
Kargo - Spirit of Havana

"We wilden een album maken dat niet alleen is geïnspireerd op de traditionele geluiden en ritmen van Havana maar van de totale ervaring, het reizen, de landschappen, alles." Spirit of Havana geeft werkelijk het kleurrijke en moderne leven weer van de prachtige en unieke hoofdstad Cuba en gecombineerd met de West-Europese invloeden en de persoonlijke muzikale voorkeur van Mat en James (Kargo), dan ontstaat een album van puur luistergenot.

Karunesh - Colors of the East Km 006

!
karunesh - colors of the east
Karunesh - Colors of the East
Het nieuwste world fusion album van Karunesh weerspiegelt de magie en wonderen van India zoals hij die heeft ervaren tijdens zijn reizen door dit fascinerende land. Stap een wereld van mystiek en spiritualiteit binnen en beleef een muzikale reis van traditionele, gewijde muziek naar de Bollywoodstijl van het moderne India.

Karunesh - Sun Within KM 007

!
Karunesh - Sun Within
Karunesh - Sun Within
CD Sun Within is het nieuwe, dynamische World Fusion album van Karunesh. Als geen ander weet hij een diversiteit aan Grooves te combineren met opzwepende ritmes en zang. Instrumenten als Bansuri, Dobro, Gitaar, Viool en verleidelijke zang nemen je mee naar de mysterieuze wereld van het Oosten. Een adembenemende wereldreis waarbij je innerlijk licht - The Sun Within - gaat schijnen en je de weg zal wijzen.

Karunesh-Global Spirit Taw 60342

!
karunesh-global spirit
Karunesh - Global Spirit

Een fusie van zang uit India, Australië, Afrika, Native America en het Midden Oosten gecombineerd met een ritmisch tijdloze, instrumentale mix zoals, Viool, Sitar, Didgeridoo, Bouzuki, Fluit, Chinese tempelfluit, Tamboura, Bamboe fluit, en diverse percussie instrumenten.

Karunesh-Global Village Orm 62782

!
karunesh-global village
Karunesh - Global Village

Global Village is het vervolg op het buitengewoon populaire album Global spirit. Dit nieuwe album staat voor een verenigde wereld waarin diverse culturen elkaar ontmoeten en zich met elkaar verenigen, steunen en samen sterker zijn. De reiservaringen van Karunesh hebben duidelijk hun stempel gedrukt op Global Village.

Lex van Someren-Evolution of Sound CD 02704

!
lex van someren-evolution of sound
Lex van Someren - Evolution of Sound

Om een pure, originele klank te kunnen waarnemen in jezelf is het noodzakelijk om terug te gaan naar de kern, je eigen ziel. In dit proces (her)ontdekten Lex van Someren and Kailash hun innerlijk muziek. Zij bespelen de oudste instrumenten van de aarde. Lex met zijn stem en Kailash met Didgeridoo.

Lex van Someren-Rhythm on Fire Avap 030

!
lex van someren-rhythm on fire
Lex van Someren - Rhythm on Fire
Wereldmuziek voor op de dansvloer met een mystieke en sjamanistische achtergrond en de stemmen van Lex van Someren en Enkh Jargal. Rhythm on Fire is een eigentijds album met een diversiteit aan arrangementen, een harmonieuze mix van verschillende muziekstijlen en instrumenten met invloeden uit Mongolië, Keltische en Oosterse invloeden, Afrikaanse, Native American en Caribbean en de O-Daiko drum uit Japan. Pure levensvreugde laat u dromen en dansen.

Lex van Someren-Sounds of Silence Cd 02751

!
lex van someren-sounds of silence
Lex van Someren - Sounds of Silence

Na Evolution of Sound is dit het tweede album met een live-opname van een concert in een kerk, oktober 1998. Kailash en Lex van Someren nodigen u uit voor een fascinerende, heilige reis door het geluid met natuurlijke instrumenten zoals Didgeridoo, Indiaanse fluit, Drums, Gong en Rainsticks.

Liquid Bloom - Heart of the Shaman Ws 154

!
Liquid Bloom - Heart of the Shamans
Liquid Bloom - Heart of the Shaman
CD Heart of the Shaman is een klank-gebed in de vorm van een reis door de zeven energie-centra van ons lichaam. De arrangementen van Liquid Bloom zijn verweven met ritmen van de verschillende werelddelen met natuurgeluiden en gezang. Het album is geïnspireerd op de ceremoniële dansen van de oorspronkelijk bewoners van Mexico en de heilige traditionele Ayahuasca gebeden van de culturen uit het Amazonegebied.